Verblijfsvergunning voor sushi mannen

Als u in Nederland wilt werken als werknemer van een Aziatisch restaurant/café, dan heeft u een verblijfsvergunning nodig.

In Nederland gelden een aantal algemene voorwaarden voor het aanvragen van een verblijfsvergunning, deze kunt u hier bekijken. In dit artikel leest u over aanvullende voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor werknemers in de horeca (Aziatische keuken).

 

 

Voorwaarden voor de werknemer

In Nederland zijn er een aantal voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning die gelden voor alle immigranten die van plan zijn naar Nederland te komen. Naast deze voorwaarden gelden voor jou als Aziatische foodmedewerker de volgende voorwaarden:

  • Je werkplek zal een gespecialiseerd restaurant zijn (snackbars, catering1bezorgbedrijven en bezorgbedrijven zijn geen specialiteitenrestaurants) met een of meer van de volgende keukens: Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thais, Tibetaans en Vietnamees.
  • Jouw functie zal zijn: Specialty Chef (specialiteitenkok), Sous-Chef / Allround Kok, of Chef (chef-kok).

 

 

Voorwaarden voor een werkgever in Nederland

  • Uw restaurant is een Aziatisch specialiteitenrestaurant (Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thais, Tibetaans of Vietnamees).
  • Jij bent niet: een snackbar, horeca[1] bedrijf en bezorgservice. Maar als je kunt aantonen dat een gediplomeerde kok echt nodig is, bijvoorbeeld in je snackbar, kan de Nederlandse overheid een uitzondering maken.
  • U moet aangeven waarom u een kok nodig heeft.
  • U moet uitleggen dat voor uw restaurant een zeer bekwame chef-kok nodig is: een gespecialiseerde chef (specialiteitenkok), een sous-chef / allround kok, of een chef-kok (chef-kok).
  • Als werkgever dient u een diploma of certificaat te kunnen overleggen waaruit blijkt dat de kok over de vaardigheden beschikt om deze functie uit te oefenen.
  • Tijdens de geldigheidsduur van deze verblijfsvergunning moet u als werkgever: personeel opleiden of werknemers een stage in kookcursussen aanbieden (ROC-koksopleiding).
  • Je leidt personeel op om in de Aziatische keuken te werken. U geeft minimaal 1 van deze trainingen voor uw medewerkers:
  • Trainingen voor de leiding van keukenpersoneel. Aan het einde van de cursus moet u uw werknemerscertificaat overleggen.
  • Vergunningvrije cursussen voor keukenpersoneel (on-the-job training) gelieve dit formulier bij het aanvraagformulier te voegen.
  • Het behalen van een stage in het kader van de opleiding tot chefkok (ROC-koksopleiding). In dit geval moet je een contract overleggen tussen de stageorganisator en de stagiair.

 

De Nederlandse organisatie, het UWV Arbeidsbureau, controleert of u zich aan de regels houdt: of u aan de voorwaarden voldoet en of u de buitenlandse kok het afgesproken salaris heeft betaald. Om te zien wat de normbedragen van het vereiste inkomen zijn voor een specialist, kunt u: hier.

 

Als je vragen hebt over immigratie, neem dan contact met ons op - we staan ​​altijd voor je klaar!

Een cateringbedrijf is een bedrijf dat al deze diensten binnen of buiten levert, op elke afgelegen locatie.

 

  • verborgen
  • ✓ Geldig nummer ✕ Ongeldig nummer
  • Vul in indien beschikbaar. Als u niet weet wat het is, vul het dan niet in.
  • Plaats bestanden hier
    Geaccepteerde bestandstypen: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, xls, xlsx, Max. bestandsgrootte: 120 MB.
    • Dit veld is voor de validatie doeleinden en moet onveranderd worden gelaten.
    logo nalog

    Enkele van onze onderwerpen



    U kunt meer onderwerpen vinden op onze Startpagina of op het menu.

    logo nalog

    Wat vind je van deze site? ​

    Het doel van uw beroep?

    Voer geen persoonlijke informatie in, zoals naam, burgerservicenummer of telefoonnummer. Wij reageren niet op vragen, opmerkingen en klachten die via dit formulier binnenkomen.

    annulering